Rappers achter de Tralies: Ronnie Flex, Sevn Alias, Bokoesam, Willie Wartaal en Mr. Polska

Voor de nieuwe tv serie ‘Rappers Achter De Tralies’ gaan Ronnie Flex, Sevn Alias, Bokoesam, Willie Wartaal en Mr. Polska naar verschillende landen reizen.

In samenwerking met Amnesty International zullen de rappers naar Mexico, Zimbabwe en Rusland gaan. Tijdens hun reis zullen ze erachter komen dat er niet overal dezelfde mensenrechten gelden en ook dat vrijheid van meningsuiting alles behalve vanzelfsprekend kan zijn. Sevn Alias zal zich later aansluiten bij de reis.

Ze zullen tijdens hun reis mensen ontmoeten die onschuldig gevangen hebben gezeten en tijdens die periode ook gemarteld zijn. Ze zullen ook de familie leden ontmoeten van de personen die nog steeds onterecht binnen zitten. Met hun bezoek vragen ze meer aandacht voor mensenrechten en willen ze in actie komen voor degene die nog steeds onschuldig vast zitten.

De mannen hebben met RTL Boulevard over hun ervaringen gesproken. Veronica uit Mexico heeft bij de rappers een groot indruk achter gelaten. Zij werd verdacht van deelname aan een criminele gang. In de gevangenis werd ze mishandeld en verkracht zodat ze zou bekennen. Er is geen bewijs, maar toch zit ze al 5 jaar vast zonder rechtszaak.

De rappers gingen samen met de familie van Veronica op straat actie voeren. Volgens Ronnie Flex is dat een van de mooiste herinneringen aan de reis. Ze hebben een band kunnen opbouwen met de familie en ze hebben ook echt iets voor hun kunnen betekenen.

Bekijk jet gesprek met RTL Boulevard hieronder.youtube-subscribe FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | YOUTUBE

No more articles
×
Like The Jump Off op Facebook
No Thanks
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks